Thailand, het land van de glimlach

Jungles, bergen, rijstvelden, strand en vele mooie eilanden. Thailand heeft het allemaal!

Actuele wisselkoers Thaise baht

In Thailand kunt U overal met Uw Nederlandse bankpas pinnen. Er wordt echter wel per transactie 200 Baht , ongeveer 5 euro gerekend . Eigenlijk is cash geld omwissellen voordeliger . 

Hier kunt u Uw geld omrekenen

Medisch

Er zijn geen vaccinaties nodig voor Thailand. De medische zorg in Thailand is uitstekend. Mocht U helaas toch medische zorg nodig hebben dan vind U hier een lijst met zorgverleners.

Landkaart van Thailand

Het noorden van Thailand is bergachtig . Het oosten van Thailand staat bekend als Isaan , hier vind U veel rijstvelden en natuurparken waar nog olifanten en tijgers leven. Nakhon Ratschasima of Korat wordt ook wel de poort naar Isaan genoemd. Het zuiden is vooral bekend om zijn eilanden en stranden zoals Pukhet en Koh Samui. Op deze pagina kunt U webcams bekijken van Bangkok, Pattaya en Koh Samui .

Weer en temperatuur

Thailand kent 2 seizoenen, de regentijd en de koele droge tijd . De regentijd loopt van april t/m september , in die periode kan het meer regenen dan in de koele tijd, echter wil dat niet zeggen dat het elke dag regent. De koele droge tijd loopt van oktober t/m maart , dit is tevens het toeristisch hoogseizoen. Koel is echter betrekkelijk, het is dan toch gemiddeld 27 graden . 

 Koop hier binnenlandsvervoer tickets

Eten

Of je nu in Bangkok bent of in een klein dorpje, overal vind je rijdende of langs de kant van de weg geparkeerde eetstalletjes waar je erg goedkoop maar zeer goed kunt eten, de Thai houden echter wel van erg pittig eten , dus daar moet je wel mee uitkijken, heb zelf al vaak zat met een verdoofde mond door het spicy food rondgelopen, en drinken helpt dan niet, suiker vreemd genoeg wel. Bekijk Hier een filmpje over Thais eten op straat.